Over ons

Mijn naam is Ghislaine, 36 jaar en ik woon inmiddels ruim 17 jaar in Zwolle. Ik woon samen met mijn man Elias en mijn 2 zoontjes Lucien (5) en Julien (3) in de wijk Stadshagen.

Ik ben juridisch opgeleid maar ik werk inmiddels al 9 jaar in een salesfunctie als accountmanager. Ondernemen heb ik altijd al geambieerd en mijn liefde voor baby’s heeft mij na 2 jaar wikken en wegen doen besluiten om toch de grote stap te nemen om Baby Spa & Wellness op te richten.

Na mijn beide bevallingen, sliepen mijn baby’s erg slecht en hadden veel last van darmkrampjes. Ik miste een plek in Zwolle waar we terecht konden om deze problemen te verlichten. Samen met mijn schoonzusjes en stagiaires bieden wij di nu aan voor ouders met hun baby.

Het onze wens om een fijne en warme plek te creëren waar ouders zich met hun baby thuis voelen. Tijd nemen voor elkaar en rustig toelichten wat de arrangementen inhouden en wat de voordelen zijn voor je baby, onder het genot van een warm kopje koffie of thee, zal er voor zorgen dat je je bij ons thuis zult voelen.

Onze Baby Spa & Wellness is een spa speciaal voor baby’s tot 24 maanden. Hier kunnen de baby’s lekker dobberen (floaten) in een baby jacuzzi, speciaal ontworpen voor baby’s. Iedere baby zit in een eigen bad, waarna het water na iedere sessie ververst wordt. Het water bevat geen gevaarlijke toegevoegde stoffen en heeft de juiste temperatuur voor een baby. Tijdens het floaten blijft de baby drijven met behulp van een baby float. Een opblaasbare schuim rubbere zwemring die om de nek of schouders (afhankelijk van leeftijd en grootte) van je baby zit. Daarnaast bieden wij ook baby massages aan. Je maakt kennis met massage technieken die je baby helpen ontspannen. Door het huid-op-huid contact is dit een fijn moment voor jou als ouder samen met je baby.

Het water wordt dus na ieder floatsessie ververst waardoor een baby nog eerder naar een baby spa mag dan naar een gewoon zwembad. Het mag al wanneer een baby zijn navelstompje kwijt is, meestal is dat na 1 à 2 weken na de geboorte.

De voordelen van floaten voor een baby is dat het de baby gewend raakt aan het water, zorgt voor ontspanning en de band versterkt. Door het huid-op-huid contact tijdens de massage komt er oxytocine vrij welk hormoon zorgt voor daling van het stresshormoon cortisol en zorgt voor verbondenheid. In onze spa worden ouders niet afgeleid door telefoonoproepen of klusjes in huis. Ook als ouder kom je dus compleet tot rust wanneer je je baby ziet genieten van het fijne onstpan moment in het water. Onderzoek naar het effect van watertherapie bij premature baby’s laat zien dat het zorgt voor ontspanning en de groei kan bevorderen.

    “If you want to relax, watch the clouds pass by if you’re laying on the grass, or sit in front of the creek; just doing nothing and having those still moments is what really rejuvenates the body…”
    FRIEDA FRIEDSON, MASSEUSE